RODO INFORMACJE

Informacje na temat realizacji obowiązków w zakresie ochrony danych osobowych

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informujemy, iż:

1.  Administratorem Państwa danych osobowych jest Fundacja Wiedzy i Dialogu Społecznego AGERE AUDE, ul. Żołnierzy Września 73/6, 41-500 Chorzów, KRS: 0000524653. NIP: 6272739863. REGON: 243685254.

2. Państwa dane osobowe przetwarzane będą w celach związanych z ofertą usług przedstawionych w umowie, marketingu bezpośredniego w odwołaniu do własnych produktów i usług oraz przesyłaniu informacji drogą elektroniczną i telefoniczną.

3.  Odbiorcą Państwa danych osobowych będą  instytucje, przedsiębiorstwa lub firmy zgodnie z zawartą umową.

4.  Państwa dane osobowe nie będą przekazywane do Państwa trzeciego.

5.  Państwa dane osobowe będą przechowywane do odwołania.

6.  Posiadają Państwo prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność  z prawem.

7.  Mają Państwo prawo do wniesienia skargi do GIODO/PUODO gdy uznają Państwo, że przetwarzanie danych osobowych Państwa dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

8.  Podanie przez Państwa danych osobowych jest warunkiem zawarcia umowy.

9. Państwa dane będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany w tym również w formie profilowania. Na podstawie art.  32 ust. pkt 7 Ustawy o ochronie danych osobowych przysługuje Państwu prawo wniesienia pisemnego, umotywowanego żądania zaprzestania przetwarzania Państwa danych ze względu na Państwa szczególną sytuację jak również – na podstawie art. 32 ust. 1pkt 8 Ustawy o ochronie danych osobowych mają Państwo prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Państwa danych w celach marketingowych lub wobec przekazywania ich innemu administratorowi danych.